Koststrategier for at undgå stress

  • Spis kun når du føler dig rolig og afbalanceret.
  • Spis ikke for meget til aftensmaden. Bedst kun 90 % af mæthedsgraden og undgå store mængder kød (80 – 100 gram er nok). Spis vegetarisk hver anden aften.
  • Tyg hver mundfuld godt (20 – 30 gange pr. mundfuld), sans og oplev alle de smage som kommer frem ved god tygning og mærk hvordan din sundhed og dit stressnivesau forbedres.
  • Lever du et stresset liv er det bedre med flere små måltider. Brug frugt, riskiks og knækbrød med sesamsmør og syltetøj uden hvidt sukker.
  • Drik ikke til maden, men vent ½ time.
  • Undgå hvidt brød (specielt sent på dagen). Brug surdejsbrød, pumpernikkel, rugbrød. Undgå tungt og klægt brød – rist det.
  • Vær forsigtig med overindtagelse af vitamin- og mineraltilskud. Brug i små mængder og prøv at spise så optimalt som muligt.
  • Undgå bestrålet og genetisk påvirket mad (har lav livsenergi).
  • Spis simpelt. Bland ikke for mange ting på tallerkenen. Brug normalt ikke mere end 2 kornarter og 3-4 grøntsager i en ret.
  • Lav så frisk mad som mulig og køb så friske produkter som muligt. Frisk mad har høj livsenergi.
  • Spis siddende og ikke mens du står, går eller ligger ned, hvilket belaster fordøjelsen.
  • Undgå at spise lige før sengetid. Et par riskiks eller knækbrød og Yannoh kornkaffe er OK.
  • Undgå stimulanser sent på dagen. Efter kl. 16 ingen kaffe, sort te, grøn te, hvidt sukker, som giver overfladisk urolig søvn, hvilket dræner os for energi.

Vi er hvad vi spiser. Hvad vi spiser i dag er for at balancere gårsdagens mad. Skal vi bryde ud af denne kædereaktion, må vi bruge viljestyrke. Alt hvad vi indtager er energi, som prøver at balancere anden energi. Skab ny energi ved at være bevidst om hvad du indtager og giver ud igen på alle planer.

Erstatningsliste

  • Kaffe med grøn te (kun 2 kopper pr. dag), kornkaffe og urteteer.
  • Saftevand og sodavand med fortyndede frugtsafter, mineralvand, osv.
  • Kommercielle mælkeprodukter med fåreost, gedeost, økologiske surmælksprodukter.
  • Hvidt brød med rugbrød, pumpernikkel, surdejsbrød
  • Almindeligt pålæg med fisk, fjerkræ, humus, bønnepostejer, grøntsagspostejer.
  • Hvidt sukker med stevia, agavenektar eller honning  (max 2 spsk. pr. uge.)