Nye regler omkring urtemedicin

På baggrund af nye direktiver i EU, har fødevarestyrelsen udfærdiget en ny vejledning til producenter og distributører af urtemedicin i Danmark.

Denne vejledning er en stramning af de i forvejen meget strenge krav der er til urtemedicin i Danmark. Størstedelen af de urter der er tradition for at bruge her i vesten er yderst veldokumenterede i forhold til deres sikkerhed. Anderledes er det med urter der traditionelt bruges i Ayurvedisk og Kinesisk medicin. Disse urter er ofte mindre godt beskrevet, da det ikke er noget man har tradition for, som vi har i vesten. Til gengæld har man flere tusinde års erfaring i brugen af disse urter. Ved at stramme sikkerhedskravene forbyder man altså ikke urterne, men gør det istedet umuligt at opfylde sikkerhedskravene.

Krav til dokumentation for sikkerhed af droger 291009

Helsebranchens Leverandørforening forhandler med Fødevarestyrelsen om at få ændret ordlyden i vejledningen, således at sikkerhedskravene ikke kommer til at udelukke produkter som er i handlen idag.  Vi er mange der håber at forhandlingerne ender godt, men indtil da synes vi det er vigtig at sende et signal til FVST om at vi ikke vil accepterer dette kamuflerede forbud mod urtemedicin.

Du kan melde dig ind i vores Facebook-gruppe og skrive under på underskriftindsamlingen og dermed støtte det fortsatte salg af kinesisk og ayurvedisk urtemedicin i Danmark.