zoneterapi kan hjælpe dig med at blive gravid

Desværre ser jeg et stigende antal kvinder i klinikken der har problemer med fertiliteten. Ofte har et par været ‘hele møllen’ igennem før de kommer til mig. De har været igennem mange undersøgelser og adskillige inseminations- eller IVF-forsøg, uden resultat.

Der er ikke noget at sige til at man er fortvivlet når ønskebarnet lader vente så længe på sig.

Men – med fare for at lyde lidt frelst – så kan det faktisk være en fordel, at vælge at betragte barnløsheden som en “ven” og ikke en fjende. Når graviditeten lader vente på sig, fortæller det nemlig noget om at kvinden eller manden har en helbredstilstand, fysisk eller psykisk, som ikke kan forenes med at blive gravid. Man kan derfor sige at barnløsheden tilbyder jer en mulighed for forandringer.

Der kan være mange årsager til at du ikke bliver gravid. Nogen gange kender man årsagen og andre gange ikke. Årsager kan være PCO, fibromer, tilstoppede æggeledere, eller en krop der har været påvirket af kunstige hormoner i mange år og andre gange aner man simpelthen ikke hvad problemet er.

Når jeg arbejder med fertilitetsproblemer ser jeg altid på kroppen som et hele. Man kan ikke nøjes med at kigge på kvindens underliv og mandens sædkvalitet og tro at man finder og løser problemerne her. Jeg arbejder med hele din krop. Din fordøjelse, din muskeltonus, din cyklus, din kost, blodkvalitet og hele din krops historie. Ud fra det lægger vi sammen en plan om et behandlingforløb. 

Stress spiller en stor rolle, og desværre har langt de fleste kvinder et noget højere stressniveau end de selv er klar over. Stresshormoner i blodet harmonerer rigtig dårligt med ønsket om at blive gravid. Stresshormonet cortisol, vil når det er forhøjet fortælle din krop og dit hormonsystem, at her er en krop, der har så travlt at en graviditet ikke er hensigtsmæssig lige pt. Derfor er det meget vigtigt at få nedbragt stressniveauet som noget af det første. Af samme årsag, lægger jeg meget stor vægt på ro i behandlingen. Efter få behandlinger vil du tydeligt kunne mærke forskel. De fleste fortæller at de mærker et øget overskud, mere ro i kroppen og en følelse af at være mere i balance og mere ‘på plads’ i egen krop.

Zoneterapi er et fantastisk redskab i behandlingen af barnløshed og mange bliver gravide selv om de næsten havde opgivet håbet. 

Jeg anbefaler altid at både manden og kvinden lader sig behandle. Da det sjældent handler om kvinden alene. Begge bør tage tilskud af bestemte vitaminer og mineraler indtil graviditeten er en realitet. Kosttilskuddene tilpasses helt specielt til jeres kroppe og situation. Herefter fortsætter kvinden med at tage tilskud under hele graviditeten.