Leverkuren

Har du prøvet at blive dårlig, efter du har spist fed mad eller efter et enkelt glas vin?

Har du nogensinde haft forhøjede levertal – uden at lægen kunne forklarer hvorfor?
Har du fordøjelsesproblemer eller smerter langs ribbenskanten?
Eller har du måske en tendens til kvalme, hovedpine eller uren hud?

Så kan årsagen være, at din lever er fyldt med skidt og møg!

Leveren er det primære afgiftningsorgan i kroppen. Det meste af det affald den behandler, elimineres i galden, som bevæger sig fra leveren via galdegangen til tyndtarmen. Desuden indeholder galden, galdesalte der er nødvendige for fordøjelsen af fedt. Galden opbevares i galdeblæren, et lille organ der er forbundet til galdegangen mellem leveren og tyndtarmen. Når et fedtholdigt måltid er spist, sender mave og tarm et signal til galdeblæren om at trække sig sammen og sprøjte galde ud i fordøjelseskanalen, for at hjælpe med at fordøje.

I selve galdeblæren kan der dannes sten eller slam, som kan blokere åbningen, som galden strømmer igennem. Dette kan forårsage kvalme og mavesmerter, efter du har spist et fedtholdigt måltid. Det er fordi galdeblæren uden held forsøger at presse dens indhold ud. Galdesten kan også komme ind i galdegangene og sætte sig fast, hvilket fører til infektion, eller de forvilder sig ind i bugspytkirtelkanalen (som forbindes til galdegangen) og forårsager akut bugspytkirtelbetændelse. Begge disse forhold kan være livstruende.

Den mest almindelige behandling af galdesten er fjernelse af galdeblæren. 5000 danskere gennemgår denne operation hvert år. Omkring 10 procent af alle mænd og 20 procent af alle kvinder har galdesten. Risikoen for galdesten stiger med alderen, og undersøgelser har vist, at 80 procent af alle 90-årige har galdesten.

Leverskylningen

Leverskylningen er en gammel teknik som bruges til at stimulere og rense galdegangene og galdeblæren. Samt lindre kvalme og mavesmerter hos mennesker med symptomer på galdesten. Vel at mærke helt uden operation. Der er flere varianter af kuren. Men alle omfatter, at man drikker olie, som regel olivenolie, som starter en kraftig sammentrækning af galdeblæren. Typisk vil små, runde og grønne ’sten’ passere i afføringen den næste dag – det man antager for at være galdesten.

Læger fra New Zealand har ved nærmere undersøgelse af disse grønne runde ’sten’ kunnet afsløre, at ’stenene’ sandsynligvis bliver dannet ud fra den olivenolien, man drikker under kuren. Lægerne hævder, at dette beviser, at proceduren ikke virker. Men blot fordi man har identificeret de grønne ’sten’, forklarer det jo ikke samtidig, hvorfor kuren stimulerer sten og slam til at passere og lindre symptomerne på galdesten.

I en mindre undersøgelse i 1997  lavede en amerikansk læge en undersøgelse af en lignende kur hos 6 patienter med galdesten. Galdestenene kunne tydeligt ses med ultralyd og efter kuren viste en ny ultralydsundersøgelse, at mange af stenene var væk. Patienterne var symptomfri mellem 2 – 27 måneder efter 1 enkelt kur. Èn kvinde slap af med alle hendes galdesten efter blot en enkelt leverkur.

Virker kuren så?

 Alle mine klienter der har gennemført kuren, fortæller at de mærker en lettelse, eller en slags befrielse i kroppen. Nogle slipper for at blive opereret for galdesten, andre oplever at smerter mindskes, kvalme og hovedpine forsvinder. Alkohol tåles igen og eksem og udslæt forsvinder m.m.

…..OG den ømhed i leverzonen på foden, som jeg beskrev tidligere, bliver MARKANT mindre.

Jeg laver selv kuren 1 gang hver 3. måned som et led i at holde min krop afgiftet og velfungerende. Jeg mener at leverkuren har stået sin prøve og at den er en meget værdifuld afgiftningsmetode, samt en genial metode til at hjælpe leveren med at fungere optimalt.

Isabell Maria Axil

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.