Afgift din krop i den infrarøde sauna

Det største gennembrud indenfor detox og sundhed i dag, er at gå i infrarød sauna. Behandling med infrarød varme er muligvis den vigtigste afgiftningsmetode på vejen mod et sundere liv“.
                   –  David Steinman, udgiver af “Healthy Living” 

I dag omgives vi af langt mere kemi end for bare 20 år siden. Miljøgifte, tungmetaller, pesticider, PCB´er, phtalater og parabener er en voldsom belastning for vores krop, der skal arbejdes hårdt på at få dem renset ud igen. Ofte er vores organer så belastede at de ikke magter opgaven og kroppen reagere med forskellige symptomer.

Symptomer på at din krop er belastet af gift og kemi kan være overvægt, akne, eksem, hormonelle ubalancer, appelsinhud, hovedpine, fordøjelsesproblemer, gentagne infektioner, koncentrations- og hukommelsesproblemer, træthed, anspændthed, et generelt trist og træt udseende m.m.

Hvorfor “infrarød?” 
Du kender de infrarøde stråler fra solen. Infrarøde stråler kan ikke ses, da de ligger udenfor det synlige lys og alligevel udgør de 80% af solens energi. Det er de stråler der varmer din krop når du er ude i solen. De er ansvarlige for fotosyntesen, så uden dem vil der altså ikke være liv på jorden. De infrarøde bølger øger temperaturen i de dybere muskel- og hudlag. Som resultat af opvarmningen, forsøger kroppen at forhindre temperaturen i at stige ved at udvide blodkarrene og sætte pulsen op. Dette øger blodcirkulationen og iltningen af vævet, hvilket i sidste ende fører til en effektiv udskillelse af giftstoffer. !

Infrarød sauna kontra traditionel sauna
En infrarød sauna afgifter kroppen 4-5 gange så effektivt som en traditionel sauna. Ca. 20 % af sveden er giftstoffer, hvor det kun er ca. 3-4 % i en traditionel sauna. I en infrarød sauna er temperaturen kun mellem 40-65° C kontra 85-100° C i en traditionel sauna. De rolige infrarøde varmbølger trænger længere ind i kroppens væv end den kraftige strålevarme fra en traditionel sauna.

Afgiftning
Den infrarøde sauna er den til dato mest effektive afgiftningsbehandling man kender til. I et klinisk forsøg i USA oplevede man en helbredelsesprocent af de forgiftede redningsfolk fra 9/11 i New York på hele 86 procent! Idet huden er kroppens største organ spiller den en signifikant rolle i afgiftningsprocessen. Når du sveder i en infrarød sauna transporteres giftstofferne ud af kroppens fedtvæv og “skubbes” ud af hudens porre. Dermed aflastes kroppens afgiftningsorganer, lever, nyrer, tarmsystem.

Vægttab
Saunaen øger forbrændingen med ca. 300-900 kalorier pr. 30 min. Udvidelsen af blodkarrene sætter blodet i cirkulation og fjerner de affaldsstoffer der står i vejen for at stofskiftet kan virke optimalt. Vandmolekylerne i blodet bliver mere effektive til at afskaffe diverse toksiner og andre affaldsstoffer i kroppen og stofskiftet øges.

Hudpleje
Mange giftstoffer er fanget i vævet lige under huden. Hudens mikrocirkulation øges og ilt og næringsstoffer kommer lettere frem til den beskadigede hud og fjerner affaldsstoffer, toksiner og alle andre fremmede stoffer der har været fanget i vævet og givet anlæg til forskellige hudproblemer. Mange klienter er blevet hjulpet af med hudproblemer som akne, eksem, psoriasis, skæl, pigmentforandringer etc. Sår heler hurtigere og gamle ar kan i nogle tilfælde formindskes drastisk. Fordi giftstoffer i kroppen ælder huden, oplever mange en reduktion af rynker og at huden får en renere og smukkere glød.

Cellulite
Cellulite er en tilstand af ophobede gift- og affaldsstoffer i bindevævet. Ca. 95 % af alle danske kvinder er plaget af cellulite. Hidtil har den eneste virkelig effektive metode til at komme af med cellulite været sund kost og motion. Men idet den infrarøde sauna effektivt øger forbrændingen i alle kroppens celler inklusive fedtceller, opnås en tydelig forbedring af cellulite efter kun kort tids regelmæssigt brug af saunaen. Det er opvarmningen af kroppens celler der øger blodgennemstrømningen og forbrændingen i cellerne der gør at cellerne langt nemmere udskiller uønskede gifte og affaldsstoffer.

Sport
Den infrarøde sauna øger musklernes evne til at restituere efter sport og dæmper smerter i muskler og led.

Sygdom
Den infrarøde sauna kan styrke dit immunforsvar ved at øge produktionen af hvide blodlegemer samt øge blod- og lymfecirkulationen. Saunaen har udover dens unikke evne til at afgifte kroppen, været brugt med stor succes på patienter med fibromyalgi, gigt, samt til patienter med kronisk træthedssyndrom samt muskel- og ledsmerter.

Velvære og afstresning 
Infrarød sauna giver dig den ultimative oplevelse når det kommer til afspænding. Din krop er tæt omsluttet af den rolige og nænsomme infrarøde varme der får muskler og led til at slappe af.

“Lang infrarød sauna teknologi er den eneste beviste og mest virkningsfulde metode til at slippe af med ophobede miljøgifte”
– Sherry Rogers, læge og en af USA´s førende eksperter i forgiftningstilstande og forfatter af bogen “Detoxify or die”

Lavt Stofskifte

Mange drager en forbindelse mellem lavt stofskifte og overvægt, og derfor bliver dét, at have lavt stofskifte, ofte opfattet som en undskyldning for ikke at tage sig sammen, dyrke sport og spise sundt. Men så simpelt er det ikke.

At have lavt stofskifte kan være vanvittig invaliderende, og det handler om langt mere end overvægt. Faktisk er mange kvinder og mænd med lavt stofskifte helt almindelige af bygning, og nogle er sågar meget slanke.

Symptomerne på lavt stofskifte er mange, men nogle af de mest almindelige er:

– hukommelsesproblemer
– at være vanvittig træt selv efter en hel nats søvn
– kramper i benene
– at have svært ved at blive gravid
– gentagne aborter
– føler sig altid kold, fryser nemt og sover f.eks. med sokker på
– muskeltræthed, der gør det stort set umuligt at træne
– muskelstivhed om morgenen
– symptomer på stress – uro og hjertebanken
– grov og tør hud
– ekstrem træthed – må sove til middag
– taber håret
– depression
– hukommelsestab
– søvnproblemer
o.m.a.

Det er desværre ikke spor usædvanligt, at disse symptomer forveksles med diagnoser som: stress, depression, kronisk træthedssyndrom eller fibromyalgi – eller ingenting!!

Desværre lader der til at være en gevaldig stigning i antallet at mænd og kvinder med lavt stofskifte. Og mange bliver enten slet ikke behandlet eller fejl-behandlet hos lægen.
Bare indenfor de sidste 2 måneder har jeg hjulpet 10 (ja, TI! ) kvinder i min klinik med at få behandlet deres stofskifteproblemer. Det er MANGE!
Faktisk mener man, at 20% af danske kvinder lider af lavt stofskifte.

Det er din skjoldbruskkirtel der styrer dit stofskifte. Skjoldbruskkirtlen sidder i halsen, på højde med adamsæblet hos mænd. Kirtlen er meget følsom overfor tungmetaller og andre toksiner i kroppen, da de har det med at optage den plads, jod, som er vigtigt for at kirtlen kan fungere, skulle have haft. Man har også fundet en sammenhæng mellem lavt stofskifte og allergi/intolerance over for gluten.

Hvad er så årsagen til, at så mange mennesker går rundt og er ubehandlede?
Tja, det er egentlig ret simpelt. Hvis din læge finder anledning til at tjekke dit stofskifte, så vil han måle det der hedder TSH (thyroid stimulating hormone) i en blodprøve. Referenceværdierne for TSH i Danmark er 0,35 – 5. Det betyder, at har du et TSH på f.eks. 3, så får du at vide, at alt er godt, og at dit stofskifte er helt perfekt. Det er så en sandhed med modifikationer. Jeg har selv haft det pænt elendigt med et TSH på 3 og det er utrolig frustrerende at få at vide, at der ikke er nogen grund til, at du taber håret, føler dig stresset, er træt som et alderdomshjem og ikke kan tabe dig.

Dit TSH (Thyroid Stimulating Hormone) skal helst ligge under 2. Men selv om dit TSH er under 2, er det en rigtig god idé at bede din læge om den udvidede stofskifteprøve. Her måler laboratoriet nemlig også dét, der hedder frit T3, frit T4 og anti TPO. Frit T3 og frit T4 fortæller ofte, at der er problemer, selv om TSH ligger fint. Anti TPO fortæller om din krop reagerer med en autoimmun respons og altså langsomt nedbryder din skjoldbruskkirtel.

Gudskelov er der enkelte læger, der er begyndt at få øje på problemet, men desværre er der lang vej endnu. Hvis du ikke kan få prøverne hos din læge, anbefaler jeg, at du kontakter en privat læge eller mig for at komme videre. Det er på ingen måde rimeligt, at du skal have det dårligt, når lavt stofskifte kan afhjælpes forholdsvist nemt.

zoneterapi kan hjælpe dig med at blive gravid

Desværre ser jeg et stigende antal kvinder i klinikken der har problemer med fertiliteten. Ofte har et par været ‘hele møllen’ igennem før de kommer til mig. De har været igennem mange undersøgelser og adskillige inseminations- eller IVF-forsøg, uden resultat.

Der er ikke noget at sige til at man er fortvivlet når ønskebarnet lader vente så længe på sig.

Men – med fare for at lyde lidt frelst – så kan det faktisk være en fordel, at vælge at betragte barnløsheden som en “ven” og ikke en fjende. Når graviditeten lader vente på sig, fortæller det nemlig noget om at kvinden eller manden har en helbredstilstand, fysisk eller psykisk, som ikke kan forenes med at blive gravid. Man kan derfor sige at barnløsheden tilbyder jer en mulighed for forandringer.

Der kan være mange årsager til at du ikke bliver gravid. Nogen gange kender man årsagen og andre gange ikke. Årsager kan være PCO, fibromer, tilstoppede æggeledere, eller en krop der har været påvirket af kunstige hormoner i mange år og andre gange aner man simpelthen ikke hvad problemet er.

Når jeg arbejder med fertilitetsproblemer ser jeg altid på kroppen som et hele. Man kan ikke nøjes med at kigge på kvindens underliv og mandens sædkvalitet og tro at man finder og løser problemerne her. Jeg arbejder med hele din krop. Din fordøjelse, din muskeltonus, din cyklus, din kost, blodkvalitet og hele din krops historie. Ud fra det lægger vi sammen en plan om et behandlingforløb. 

Stress spiller en stor rolle, og desværre har langt de fleste kvinder et noget højere stressniveau end de selv er klar over. Stresshormoner i blodet harmonerer rigtig dårligt med ønsket om at blive gravid. Stresshormonet cortisol, vil når det er forhøjet fortælle din krop og dit hormonsystem, at her er en krop, der har så travlt at en graviditet ikke er hensigtsmæssig lige pt. Derfor er det meget vigtigt at få nedbragt stressniveauet som noget af det første. Af samme årsag, lægger jeg meget stor vægt på ro i behandlingen. Efter få behandlinger vil du tydeligt kunne mærke forskel. De fleste fortæller at de mærker et øget overskud, mere ro i kroppen og en følelse af at være mere i balance og mere ‘på plads’ i egen krop.

Zoneterapi er et fantastisk redskab i behandlingen af barnløshed og mange bliver gravide selv om de næsten havde opgivet håbet. 

Jeg anbefaler altid at både manden og kvinden lader sig behandle. Da det sjældent handler om kvinden alene. Begge bør tage tilskud af bestemte vitaminer og mineraler indtil graviditeten er en realitet. Kosttilskuddene tilpasses helt specielt til jeres kroppe og situation. Herefter fortsætter kvinden med at tage tilskud under hele graviditeten. 

“Urtegrupper” lægger sag an mod EU

”Urtegrupper” mødes i Bruxelles for at udfordre EU’s urtedirektiv

Efter et fælles møde afholdt i september i Bruxelles er Den europæiske Benefyt
Foundation og Alliance for Natural Health International parate til at starte en retssag
ved EU-domstolen om EU’s urtelove.

De mener, at urtedirektivet fra 2004 (Traditional Herbal Medicinal Products Directive, THMPD)
ødelægger urtesektoren, specielt kinesiske og indiske urteprodukter, der set med EU-øjne, ikke
har det nødvendige videnskabelige grundlag, som loven kræver, for at kunne markedsføres.

Det forventes, at den indiske, kinesiske og andre regeringer vil indgive en
formel klage om reguleringen til World Trade Organization.

Klik her for at læse mere: Retssag om urtedirektivet.pdf

ANH HAR BRUG FOR ØKONOMISK STØTTE!
 
Hvis du vil støtte retssagen, og ønsker at stoppe dette angreb på vor frihed til at vælge urter og andre kosttilskud, kan du donere et beløb her: http://www.anh-europe.org

Kilde: LNS – Natursundhedsrådet, www.lnsnatur.dk

Zoneterapi lindrer ved kræftbehandling

Patienter, der supplerer den traditionelle kræftbehandling med zoneterapi, kan lindre bivirkningerne, og dermed få øget livskvalitet i behandlingsforløbet.
At have kræft er en stor menneskelig udfordring, men heldigvis er det ofte muligt at få et bedre liv ved at supplere den traditionelle behandling med eksempelvis zoneterapi. Denne ekstra støtte kan ikke helbrede patienten, men kan være med til at give en oplevelse af bedring og lindring af de bivirkninger, som opstår i forbindelse med kemobehandlingen.

Erfaringer har vist, at patienter, der bruger zoneterapi, får styrket modstandskraften, får mere energi samt få reduceret nogle af følgevirkningerne af sygdommen. Samme erfaring har man på Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York, hvor zoneterapi er den mest benyttede komplementære terapiform. ¤

Generelt viser det sig, at zoneterapi kan afhjælpe gener som smerter, kvalme, depression, træthed, nerveforstyrrelser, forstoppelse, åndenød og søvnløshed – uden risiko for patienten.

Udrensning af affaldsstoffer
En af dem, der har oplevet zoneterapiens virkning i forbindelse med en kræftbehandling, er Mai-Britt Nielsen, Ejby, som i april 2009 opdagede en knude i sit bryst. I løbet af sommeren blev hun opereret to gange. For at mindske bivirkningerne valgte hun at tage nogle behandlinger hos zoneterapeut Vibeke Sandbæk i Fredericia.

– Jeg har haft føleforstyrrelser i fødderne, og de er nærmest helt væk i dag. Behandlingerne kan ikke taget bivirkningerne helt, men de har hjulpet godt til bl.a. at få renset ud i kroppen. Sidst, men ikke mindst er det blevet til mange gode samtaler med terapeuten, mens jeg har ligget og fået de afslappende behandlinger, fortæller Mai-Britt.

Sekretariatschef Hanne Møller, FDZ, fortæller at medlemmer af Forenede Danske Zoneterapeuter (FDZ) her i år har gennemgået en efteruddannelse målrettet kræftpatienter. Det betyder, at FDZ-zoneterapeuter landet over nu kan hjælpe mange kræftpatienter til en højere livskvalitet. Til behandlingen gives tilskud, såfremt patienten er medlem af Sygeforsikring ”danmark”, ligesom de fleste sundhedsforsikringer i dag også betaler for zoneterapeutisk behandling..

¤ Kilde: Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, www.mskcc.org – søg på reflexology

Urter til børn

Vi vil gerne have, at vores børn er robuste, trygge og sunde. Et robust barn tilpasser sig nemt, har masser af energi, er glad og engageret i livet omkring sig. Ved at støtte barnets naturlige vækst og udvikling, øger vi barnets evne til at modstå sygdom og til at tilpasse sig ved forandringer. Et sundt barn reagerer positivt på sund mad og kærlige omgivelser og kommer sig hurtigt over sygdom eller trauma, med blid behandling og mild medicin. At beskytte barnet har første prioritet for forældre og læger.

De urter jeg bruger til børn er sikre og effektive remedier der støtter og beskytter barnets ve og vel – fra spæd og helt op gennem voksenlivet – da de henvender sig til mange af de mest almindelige problemer vi ser hos børn i dag. Urteformularene fokuserer på hudproblemer, luftvejs- og fordøjelsesproblemer samt psykologiske problematikker.

Urterne er produceret i USA på baggrund af gammel kinesisk viden.

Indenfor konventionel sygdomsbehandling af børn er antibiotika med til at redde liv, men almindeligvis skrives der alt for mange recepter ud til ikke-farlige sygdomme der ofte forsvinder igen af sig selv. Eksempler herpå kan være mellemørebetændelse, bronkitis, bihulebetændelse, halsbetændelse, mave-tarmkatar, urinrørskatar og hududslæt. Ondt i ørerne er den mest almindelige årsag til besøg hos børnelægen, og standardbehandlingen er penicillin, og det selvom studier har bevist at antibiotika ikke effektivt mindsker forekomsten af øreinfektioner. Det amerikanske Center of Disease Control skønner at 20 – 50 procent af de recepter der skrives på penicillin til børn er overflødige. Gentagne antibiotikakure underminerer barnets modstandskraft overfor infektioner og gør derfor at de ofte kommer igen og igen. Desuden vil der forkomme bivirkninger som candida infektion i mave-tarmkanalen, diarré og dårlig optagelse af føden.

Nye regler omkring urtemedicin

På baggrund af nye direktiver i EU, har fødevarestyrelsen udfærdiget en ny vejledning til producenter og distributører af urtemedicin i Danmark.

Denne vejledning er en stramning af de i forvejen meget strenge krav der er til urtemedicin i Danmark. Størstedelen af de urter der er tradition for at bruge her i vesten er yderst veldokumenterede i forhold til deres sikkerhed. Anderledes er det med urter der traditionelt bruges i Ayurvedisk og Kinesisk medicin. Disse urter er ofte mindre godt beskrevet, da det ikke er noget man har tradition for, som vi har i vesten. Til gengæld har man flere tusinde års erfaring i brugen af disse urter. Ved at stramme sikkerhedskravene forbyder man altså ikke urterne, men gør det istedet umuligt at opfylde sikkerhedskravene.

Krav til dokumentation for sikkerhed af droger 291009

Helsebranchens Leverandørforening forhandler med Fødevarestyrelsen om at få ændret ordlyden i vejledningen, således at sikkerhedskravene ikke kommer til at udelukke produkter som er i handlen idag.  Vi er mange der håber at forhandlingerne ender godt, men indtil da synes vi det er vigtig at sende et signal til FVST om at vi ikke vil accepterer dette kamuflerede forbud mod urtemedicin.

Du kan melde dig ind i vores Facebook-gruppe og skrive under på underskriftindsamlingen og dermed støtte det fortsatte salg af kinesisk og ayurvedisk urtemedicin i Danmark.

Nervereflexologi – nyt i klinikken

Nerverefleksologi er en naturlig udvidelse af den klassiske zoneterapi og bygger på Eunice Ingham og Hanne Marquardts afspejling af kroppen i fødderne. Ved at tilføje præcise reflekspunkter for nerver og strukturer i nervesystemet åbnes helt nye og effektive muligheder.

Nerverefleksologi er udviklet i Tyskland af Walter og Ellen Froneberg. Den belgiske fysioterapeut Nico Pauly har videreudviklet og forfinet metoden. Ved hjælp af elektromyografiske målinger af muskeltonus har han fastlagt den nøjagtige placering af en lang række nervereflekspunkter.

Facts om nerverefleksologi:

 • Præcist lokaliserede trykpunkter, som alle findes på fodknoglernes benhinde (periost)
 • Punkterne behandles med et statisk (sederende) tryk
 • Klienten medvirker aktivt i behandlingen fordi:
 • kriteriet for hvorvidt et punkt er behandlingskrævende er klientens smertefølelse
 • Hvert enkelt punkt behandles så længe der er smerte, dog max 15 sekunder
 • Fordi der gives impulser direkte til nervesystemet er virkningen øjeblikkeligt indsættende
 • Når en behandling indledes med tryk på de relevante nervereflekspunkter er det som regel meget lettere og hurtigere at komme igennem med anden behandling såsom “almindelig” zoneterapi eller massage.
 • Der findes nervereflekspunkter for alle dele af nervesystemet, både centralnervesystemet og det perifere nervesystem
 • Sammenhængen mellem bevægeapparatet og de indre organer via det autonome nervesystem er en vigtig del af nerverefleksologien.

Eksempel: patient med iskiassmerter
Ved behandling af iskias-problemer har man med nerverefleksologien en række nye muligheder. Udover den sædvanlige behandling kan man specifikt gå ind og behandle selve iskiasnerven og dens udspring i rygmarven. Man kan supplere med målrettet behandling af enkelte muskler og muskelgrupper samt ligamenter i bækkenet. Endvidere behandles de sympatiske og parasympatiske sammenhænge.

Nerverefleksologi videreudvikles og varetages i dag via foreningen MNT-NR International (Manual Neuro Therapy and Nerve Reflexology).

Saltpose mod mavesmerter

Saltposen er god til smerter, kramper og sammentrækninger i maveregionen. Er god både til menstruationssmerter og fordøjelsesrelaterede smerter som f.eks. diarré. Saltposen er med sin varme med til at afslappe muskler og væv i maveregionen samtidig med at den trækker væske ud af tarmsystemet.

Sådan gør du:

Tag et gammelt hovedpudebetræk du ikke skal bruge igen.
Put 1 kg groft køkkensalt på panden og varm det op til det er meget varmt.
Hæld den varme salt op i pudebetrækket og bind knude på det.
Læg dig godt til rette på ryggen og læg et håndklæde på maven, derefter lægger du saltposen på og dækker den evt. med din dyne for at holde på varmen.
Saltet bliver meget varmt, det kan derfor være en god ide at have et stort håndklæde på maven som man kan folde flere gange hvis saltposen viser sig at være for varm.

Koststrategier for at undgå stress

 • Spis kun når du føler dig rolig og afbalanceret.
 • Spis ikke for meget til aftensmaden. Bedst kun 90 % af mæthedsgraden og undgå store mængder kød (80 – 100 gram er nok). Spis vegetarisk hver anden aften.
 • Tyg hver mundfuld godt (20 – 30 gange pr. mundfuld), sans og oplev alle de smage som kommer frem ved god tygning og mærk hvordan din sundhed og dit stressnivesau forbedres.
 • Lever du et stresset liv er det bedre med flere små måltider. Brug frugt, riskiks og knækbrød med sesamsmør og syltetøj uden hvidt sukker.
 • Drik ikke til maden, men vent ½ time.
 • Undgå hvidt brød (specielt sent på dagen). Brug surdejsbrød, pumpernikkel, rugbrød. Undgå tungt og klægt brød – rist det.
 • Vær forsigtig med overindtagelse af vitamin- og mineraltilskud. Brug i små mængder og prøv at spise så optimalt som muligt.
 • Undgå bestrålet og genetisk påvirket mad (har lav livsenergi).
 • Spis simpelt. Bland ikke for mange ting på tallerkenen. Brug normalt ikke mere end 2 kornarter og 3-4 grøntsager i en ret.
 • Lav så frisk mad som mulig og køb så friske produkter som muligt. Frisk mad har høj livsenergi.
 • Spis siddende og ikke mens du står, går eller ligger ned, hvilket belaster fordøjelsen.
 • Undgå at spise lige før sengetid. Et par riskiks eller knækbrød og Yannoh kornkaffe er OK.
 • Undgå stimulanser sent på dagen. Efter kl. 16 ingen kaffe, sort te, grøn te, hvidt sukker, som giver overfladisk urolig søvn, hvilket dræner os for energi.

Vi er hvad vi spiser. Hvad vi spiser i dag er for at balancere gårsdagens mad. Skal vi bryde ud af denne kædereaktion, må vi bruge viljestyrke. Alt hvad vi indtager er energi, som prøver at balancere anden energi. Skab ny energi ved at være bevidst om hvad du indtager og giver ud igen på alle planer.

Erstatningsliste

 • Kaffe med grøn te (kun 2 kopper pr. dag), kornkaffe og urteteer.
 • Saftevand og sodavand med fortyndede frugtsafter, mineralvand, osv.
 • Kommercielle mælkeprodukter med fåreost, gedeost, økologiske surmælksprodukter.
 • Hvidt brød med rugbrød, pumpernikkel, surdejsbrød
 • Almindeligt pålæg med fisk, fjerkræ, humus, bønnepostejer, grøntsagspostejer.
 • Hvidt sukker med stevia, agavenektar eller honning  (max 2 spsk. pr. uge.)