hvem er Betina?

Betina Axil (1968)

Kort version:
Zoneterapeut og rådgiver omkring helbredende kost og livsstil.

Lang version: 
Min mor er sikker på, det ligger i generne, for min oldefar var kendt homøopat på Fyn.

Jeg skulle dog en tur omkring handelshøjskolen, fortryde mit karrierevalg, gå og gruble, mens jeg arbejdede for Post Danmark og som instruktør i forskellige fitnesscentre. Og herefter forbi fysioterapistudiet, før det stod bøjet i neon, hvad min vej skulle være.

Det er muligt at se på sine problemer som gaver. For mig har de i hvert fald været det. Jeg blev nemlig hårdt ramt af en sportsskade, som hverken fysioterapi eller kiropraktik kunne afhjælpe. Det var først, da jeg fik en zoneterapibehandling, at jeg virkelig mærkede, at der skete noget. Det var dét vink med en vognstang, der skulle til.

Allerede tidligere havde jeg en oplevelse med alternativ helbredelse, som kom til at danne det fulde billede for mig. Inden handelshøjskolen, boede jeg i Tyskland, og en svær infektion, som lægerne havde opgivet, ledte mig på sporet af en fantastisk naturlæge, som hjalp mig og siden blev min mangeårige mentor.

Efter 6 måneder med kostændringer, tilskud og urter var jeg helbredt. Flere års helvede med candida, bylder, evindelige penicillinkure og fordøjelsesproblemer var endelig slut.

Jeg fik lyst til, at hele verden skulle få del i dét, jeg nu vidste.

I 1998 blev jeg færdig som zoneterapeut og med alt, hvad jeg havde lært om kost og urter, var jeg klar til at åbne min egen klinik. Det gjorde jeg samme år i Kronprinsessegade i København.

Hvis du har lyst, kan du læse mere i bladet Naturli’ lige her.

Når jeg ser tilbage, kan jeg godt se, at der har været en rød tråd. Da jeg var barn, læste jeg helsesiderne i min mormors Søndags BT, og lod mig inspirere til at afprøve diverse kure og urteteer. Jeg lænsede det lokale bibliotek for ‘helsebøger’, og da mine klassekammerater ville i praktik i en bank eller en frisørsalon, tog jeg turen til København og var i praktik hos Helle Gotved. Så måske der er noget om dét med generne.

I dag er jeg gift, har fået 2 dejlige drenge og bor i et lille hus på Midtsjælland.