endometriose

En tilstand der er resultatet af et aktivt voksende og levende væv i områder udenfor livmoderen. Endometriose kan opstå i æggestokkene, æggelederne, arvæv i bughulen, navlen, tyktarmens s-bøjning, endetarmen, urinlederne, blæren og skeden. Tilstanden kan være yderst smertefuld, eksempelvis i forbindelse med menstruationen.

Årsagerne til endometriose varierer fra kvinde til kvinde, men indenfor kinesisk medicin er de mest almindelige blodstase, fugt og slimdannelse i underlivet. Nyrerne spiller også en vigtig rolle i denne sammenhæng.

Tilstanden kan afhjælpes betydeligt med zoneterapi, da behandlingen vil øge blodcirkulationen i underlivet og dermed dæmpe smerterne. Jeg inkluderer altid kinesisk urtemedicin i behandlingen, da urtemedicinen er fantastisk til bl.a. at udrense slim og fugt samt øge blodcirkulationen i underlivet. Behandlingsforløbet vil typisk strække sig over flere måneder, alt efter omfanget af endometriosen.

Nyerer viden forslår at endometriose hænger sammen med inflammation, hvorfor det er supervigtigt at følge en antiinflammatorisk kostplan og tage forskellige kosttilskud der hjælper med at holde inflammationen i skak.