hovedpine

Over en halv million danskere lider af hovedpine og migræne og det koster generelt over 3 mio. sygedage om året.

Det er vigtigt at du ikke bare napper et par hovedpinepiller og overhører hovedpinen, da den netop er et signal fra din krop om at noget ikke fungerer som det skal. Der er nemlig altid en årsag til hovedpinen og det er vigtigt at få opklaret hvad det er. De hyppigste årsager til hovedpine er væskemangel, forstoppelse, stress, for lidt søvn og nakkespændinger.

Hvis dine hovedpiner ikke handler om væskemangel eller for lidt søvn, så er zoneterapien en genial behandlingsform, da den både øger peristaltikken, dæmper stress og afslapper muskulaturen i hele kroppen. Allerede i 1995 udgav Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende Alternativ Behandling rapporten ”Hovedpine og Zoneterapeutisk Behandling”. I denne rapport melder 78 % af de medvirkende klienter, at de enten er blevet helbredt eller godt hjulpet ved zoneterapibehandlingernes afslutning.

Både hovedpine og migræne kan også udløses af reaktioner på forskellige fødevare. Derfor er det altid meget vigtigt at forholde sig til sin kost og hvordan ens fordøjelse generelt har det. I den kinesiske medicin ved man at organerne lever og galdeblære ofte er involverede når der er tale om migræne, derfor behandler jeg bl.a. med fokus på at øge sundheden i disse to organer, både med zoneterapien men også med urter, kostændringer og leverudrensning.

Man skønner at tusinder får det værre af migrænemedicin, og det skønnes at op imod 100.000 danskere tager for meget smertestillende medicin, for at bekæmpe deres hovedpine, enten i form af egentlig migrænemedicin eller håndkøbsmedicin eller begge dele i forening. Derfor er det en rigtig god idé at få hjælp med at trappe ud af medicinen og samtidig starte på regelmæssige zoneterapibehandlinger.