stress

Stress viser sig på mange forskellige måder, både fysisk og psykisk.

Er du stresset bliver hverdagen sværere at overskue og du kan rent psykisk føle at du ikke rigtig kan genkende dig selv. Du bliver lettere irriteret, hidsig og har svært ved at styre dit temperament. Du oplever sikkert også at der følger nogle fysiske symptomer med, som f.eks. hovedpine, muskelspændinger, træthed, nedslidt immunforsvar og dårlig fordøjelse.

Zoneterapi kan hjælpe dig til at lade din krop og dit sind op igen. Zoneterapi frigør spændinger, og det faktum at zoneterapi foregår på fødderne er med til at flytte fokus fra den øverste del af kroppen (hovedet) til den nederste del af kroppen, og derved opnår man en ekstra følelse af at være ”grounded”.

I 1970´erne gjorde lægerne den opdagelse at mennesket har et indbygget ”ro og fred hormon” (endorfin) som fungerer via centralnervesystemet, og som bliver udløst via massage, sex, motion latter og andre fysiske udfoldelser. Populært kalder man endorfin for ”kroppens eget morfin”. Når endorfiner bliver udløst i store mængder, som de gør netop ved zoneterapi, føler man sig afslappet, veltilpas og døsig. Altså en effektiv behandling af stress.