Guru Purnima

Fuldmånen torsdag den 24. juni 2021 er for mig fejringen af guruen, mesteren og mesteren i mig selv. En fest og en fejring der på sanskrit kaldes Guru Purnima.

Guru på sanskrit er sammensat af to ord – ‘gu’ der betyder mørke og forglemmelse og ‘ru’ der betyder den der fjerner det mørke.

Ordet guru er gennem tiden blevet brugt som en mere negativ betegnelse for en spirituel underviser med en stor skare af tilhængere. Det har dog intet med den ægte guru at gøre. 

En sand guru, er en mester der med stor kærlighed hjælper mennesker med at bevæge sig ud af forglemmelse. 

Det er en der hjælper mennesker med at blive sig selv. En der i stor kærlighed peger på lyset i dig og som utrætteligt hjælper med befrielsen af livet i den enkelte. 

Pooja eller Purmina betyder at ære eller vise respekt.

 

At gå med sin mester, er en dyb velsignelse

Så tiden nu med sommersolhverv og fuldmånen her i juni er tiden hvor jeg fejrer Guru Purmina. Det er tiden hvor jeg ærer min guru for at hjælpe mig med at finde hjem i mig selv og opdage essensen af mit eget væsen, lyset i mig selv.

At få direkte hjælp af en som ser den dybeste sandhed gennem alt, af en som kender døren ud og ind, af en som levende kender Gud i alt, det er i sandhed en dyb velsignelse.

For det er ingenlunde nogen nem ting, sådan at opdage lyset og livet i sig selv. At rejse sig ind i lyset, i denne tid hvor vi er dybt inde i stoffet, i menneskets kollektive felt af ideer, forestillinger og historier, ja det er nærmest umuligt uden hjælp.

Alligevel er Guru Purnima ikke kun en fejring af mesteren selv, men også samtidig en fejring af alle mestre. Altså også en anerkendelse af vores forældre, familie, venner og eks-kærester osv. der har trigget os og aktiveret temaer og historier, der har gjort det muligt for os at erkende det der har ligget klar til at blive bevæget.

Altså også en erkendelsen af at Gud er i det indre og så selv turde træde gennem livets åbne dør.

Glædelig Guru Purnima

Kærligst
Isabell

Isabell Maria Axil

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.