Abort og for tidlig fødsel

At abortere kan være kroppens helt naturlige måde at sige fra på

Altså din meget kloge krop, der har opdaget at noget ikke er helt som det skal være og derfor udstøder det lille foster igen. Det kan der være mange årsager til. De fleste kender vi ikke, men både ægget, sædcellen og forholdene i kvindens krop er vigtige faktorer.

Mange kvinder tror straks at der er noget galt med deres krop, men det er vigtigt at huske på, at 50% af arvematerialet kommer fra manden. Derfor kan det sagtens være DNA’et i sædcellen der har været beskadiget. Mere for at minde om at det at lave en baby kræver lige meget både af manden og af kvinden.

Gentagne aborter

Selv om vi godt kan forstå med vores hoved, at det må være naturens orden, så er det at abortere stadig virkelig hårdt følelsesmæssigt. Derfor kan det virke mærkeligt, at man i det etablerede sundhedssystem først tilbyder at undersøge kvinden, når hun har aborteret ufrivilligt for 3. gang.

Jeg anbefaler gerne at kvinden allerede efter første spontane abort får foretaget en undersøgelse for at udelukke PCO, endometriose, fibromer og lavt stofskifte. Og at manden får testen sin sædkvalitet. Også gerne med det der hedder en SDI test, for at se om DNA’et er beskadiget.

For tidlig fødsel

Årsagerne til for tidlig fødsel kan være de samme som dem der er årsag til spontant abort, men ofte spiller stress også en stor rolle. De fleste kvinder i dag har vænnet sig til at alting går lovlig stærkt og mærker derfor ikke nødvendigvis hvor presset og stresset deres krop rent faktisk er. Her kan zoneterapien være en stor hjælp i sig selv, da den naturligt vil minde kroppen om, hvordan det er at være i ro og balance. Bare det at få behandling på fødderne har en hel naturlig groundende effekt på kroppen.

Kvinder der trues af en for tidlig fødsel kan hjælpes med vehæmmende medicin og sengeleje, men fødslen kan gå i gang alligevel. Enhver kvinde kan forestille sig hvor frustrerende og psykisk hårdt begge situationer må være, derfor er det vigtigt for mig at hjælpe kvinder med at se problemet fra en lidt anden vinkel og aktivt hjælpe med at forebygge.

Symptomer

Nogle af de symptomer, som kvinder der har oplevet en spontan abort eller en for tidlig fødsel kan have, er symptomer som f.eks. kuldskærhed, kolde fødder, at skulle tisse ofte – også om natten, fordøjelsesproblemer – især løs afføring, unaturlige blødninger og udflåd, hæmorider, en følelse af tunghed og træthed, kulde samt smerte i nedre del af ryggen, bækkenløsning, manglende energi og psykisk eller fysisk stress.

Behandling

Både zoneterapi, urter og kostændringer kan hjælpe med at styrke kroppen og derved minimere risikoen for, for tidlig fødsel og ufrivillig abort. Behandlingen består i at genoprette balancen i kroppen med zoneterapi, healing og rådgivning omkring kost, kosttilskud og urtemedicin.

F.eks. findes der urtemedicin der styrker og varmer underlivet, regulerer kroppens energier og hjælper med til at ”bære fostret”.