Barnløshed

Fertilitetsproblemer er stigende

Desværre ser jeg flere og flere par i klinikken der har problemer med fertiliteten. Ofte har et par været ‘hele møllen’ igennem før de kommer til mig. De har været igennem mange undersøgelser og adskillige inseminations- eller IVF-forsøg, uden resultat. Heldigvis er zoneterapien et fantastisk redskab i behandlingen af barnløshed og mange bliver gravide selv om de næsten havde opgivet håbet.

Et tegn fra kroppen

Der er ikke noget at sige til, at man er fortvivlet når ønskebarnet lader vente på sig. Men – med fare for at lyde lidt frelst – så kan det faktisk være en fordel, at vælge at betragte barnløsheden som en “ven” og ikke en fjende. Når graviditeten lader vente på sig, fortæller det os jo blot at der er noget der ikke er helt som det skal være. Kvinden eller manden har en helbredstilstand, fysisk eller psykisk, som ikke kan forenes med at blive gravid. Man kan derfor sige at barnløsheden tilbyder jer en mulighed for at lave om på nogle ting.

Forskellige årsager

Der kan være mange årsager til at du ikke bliver gravid. Nogen gange kender man årsagen og andre gange ikke. Årsager kan være PCO, fibromer, tilstoppede æggeledere, eller en krop der har været påvirket af kunstige hormoner i mange år og andre gange aner man simpelthen ikke hvad problemet er. Mandens sædkvalitet spiller naturligvis også en vigtig rolle og er ofte et problem idag.

Når jeg arbejder med fertilitetsproblemer, ser jeg altid på kroppen som et hele. Man kan ikke nøjes med at kigge på kvindens underliv og mandens sædkvalitet og tro at man udelukkende finder og løser problemerne her. Jeg arbejder med hele kroppen. Din fordøjelse, din muskeltonus, din cyklus, din kost, blodkvalitet og hele din krops historie. Ud fra det lægger vi sammen en plan om et behandlingforløb.

Stress

Stress spiller en stor rolle, og desværre har langt de fleste kvinder et noget højere stressniveau end de selv er klar over. Stresshormoner i blodet harmonerer rigtig dårligt med ønsket om at blive gravid. Stresshormonet cortisol, vil når det er forhøjet fortælle din krop og dit hormonsystem, at her er en krop, der har så travlt at en graviditet ikke er hensigtsmæssig lige pt. Derfor er det meget vigtigt at få nedbragt stressniveauet som noget af det første. Af samme årsag, lægger jeg meget stor vægt på ro i behandlingen. Efter få behandlinger vil du tydeligt kunne mærke forskel. De fleste fortæller at de mærker et øget overskud, mere ro i kroppen og en følelse af at være mere i balance og ‘på plads’ i egen krop.

Båden manden og kvinden bør behandles

Jeg anbefaler som regel at både manden og kvinden lader sig behandle. Da det kun meget sjældent handler om kvinden alene. Begge bør tage tilskud af bestemte vitaminer og mineraler indtil kvinden er blevet gravid. Kosttilskuddene tilpasses helt specielt til jeres kroppe og situation. Herefter fortsætter kvinden med at tage tilskud under hele graviditeten.