Stress

Stress viser sig på mange måder

Vi kan have det både fysisk og mentalt dårligt på samme tid. Hvis du er stresset oplever du sikkert også at der følger nogle fysiske symptomer og skavanker med, som f.eks. hovedpine, muskelspændinger, træthed, nedslidt immunforsvar og dårlig fordøjelse. Zoneterapi kan hjælpe dig til at lade din krop og dit sind op igen. Zoneterapi frigør spændinger, og det faktum at zoneterapi foregår på fødderne er med til at flytte fokus fra den øverste del af kroppen (hovedet) til den nederste del af kroppen, og derved opnår man en ekstra følelse af at være ”Grounded”.

Ro-og-fred-hormonet

I 1970´erne gjorde lægerne den opdagelse at mennesket har et indbygget ”ro og fred hormon” – endorfin som fungerer via centralnervesystemet, og som bliver udløst via massage, sex, motion latter og andre fysiske udfoldelser. Populært kalder man endorfin for ”kroppens eget morfin” Når endorfiner bliver udløst i store mængder, som de gør netop ved zoneterapi, føler man sig afslappet, veltilpas og døsig. Altså en effektiv behandling af stress.

På en konference omkring forskning i alternativ behandling sagde den anerkendte amerikanske læge Andrew Weil: ”Før andet er bevist, bør man altid gå ud fra, at en sygdom er stressrelateret. Og selv om stress ikke er den primære årsag til sygdommen, er det ofte en faktor, der forværrer tilstanden. Når jeg siger, at kropslige lidelser er stressrelaterede, betyder det ikke, at de er uvirkelige eller uden betydning; det betyder ganske enkelt, at hvis man bruger lidt af sin tid på stressreduktion og afslapningsøvelser, vil man have gode muligheder for at opnå en bedring”.