Lysets Tempel

Fra slagtehus til tempel

Dette lille unikke og rustikke baghus midt i København har ikke altid været et tempel.

Pudsigt nok har det engang været et røgeri, og sandsynligvis også et slagtehus helt tilbage i 1700’tallet. Det forklarer hvorfor trappen indenfor er af jern og hvorfor der er rørføring de mærkeligste steder i huset.

Faktisk har hele området omkring Nikolaj Plads, engang været stedet hvor københavnerne købte kød. De købte fisk nede ved stranden, grøntsager på Amagertorv og kød her i området omkring Nikolaj Kirke. Deraf også områdets navn ‘Maven’.

Det kan måske virke lidt makabert, men energimæssigt bærer huset ikke præg af dets historie, da dyrs energiaftryk ikke hænger fast, på samme måde som menneskers kan gøre det.

Lille Færgestræde

På billedet af huset, kan du se et gadeskilt der lyder navnet ‘Lille Færgestræde’.

Både Lille Færgestræde og Store Færgestræde forbandt engang Amagertorv med området ved Gammel Strand og førte ned til færgen der sejlede til Amager.

Men efter den store brand i 1795, hvor også spiret på Nikolaj Kirke brændte, der forsvandt de gamle stræder i forbindelse med genopbygningen.

Lille Kirkestræde har dog været kendt siden 1400’tallet som strædet der førte ned til Sankt Nikolaj Kirke, idag kendt som Nikolaj Kunsthal.

Det lille helsehus

I nyere tid har huset fungeret som behandlerfællesskab for alternative behandlere. Her er mennesker kommet for at få ayurvedisk massage, rolfing, psykoterapi og meget mere.

I 2019 hvor jeg selv begyndte at arbejde i huset, var min egen transformation fra alternativ behandler til healer i fuld udfoldelse og samtidig har de indre bevægelser stille kaldt på, at de ydre rammer måtte bevæge sig og følge med.

Så da muligheden opstod for at overtage huset, var beslutningen hurtig og nem, og huset har nu ligeledes taget navn efter den energi, der på smukkeste vis lever og deles i huset i dag.

Velkommen til Lysets Tempel

Et tempel for sandhed, tilgivelse og frisat liv

Kærligst
Isabell

Isabell Maria Axil

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.