Lav vækst

Før fødslen har dit barn ikke haft brug for at fordøje maden. Det har fået alt det, det havde brug for, gennem dig som mor. Men fra fødselstidspunktet bliver det at spise og optage næring på få timer et af barnets grundlæggende behov – og det bliver let et problemområde.

Vægt- og vækstkurver

Zoneterapi er en blid, rolig og effektiv behandling til børn der enten ikke tager på eller vokser helt som forventet. Ofte handler det om at barnet ikke optager næringen fra maden ordentligt eller at barnet simpelthen ingen appetit har. Begge dele kan behandles effektivt med zoneterapi. Børn er meget modtagelige overfor behandlingen, så manglende appetit og evne til at optage føden bedres som regel væsentligt i løbet af få behandlinger med zoneterapi.

I den kinesiske medicin er det milten der styrer fordøjelsesprocessen og optagelsen af næring. Den står altså for at sikre barnet energi. Energi til at vokse. Miltubalancer er meget udbredte hos børn. Det hænger sammen med at barnets fordøjelsessystem yder gennemgående tæt på det maksimale for at opfylde behovet for næring, så der skal ikke ret meget ekstra stress ind fra uhensigtsmæssig mad eller fra belastende forhold i barnets omgivelser, før dets fordøjelsessystem bliver overbebyrdet.

Lav vækst og vægt kan ikke afhjælpes ved at vi presser mad i barnet

Lysten til mad skal komme helt naturligt, da man ellers meget nemt kan skabe traumaer hos barnet. Den beroligende men samtidig også aktiverende behandling som zoneterapien er, hjælper til at genskabe den balance det lille barns fordøjelse kræver, for atter at kunne få gang i en sund vækst.