Hovedpine

Hovedpine er altid et tegn fra kroppen

De fleste kender nok til at få hovedpine i forbindelse med feber, influenza eller lign. Men den hovedpine du får, uden ellers at føle dig syg, er også et tegn på at noget ikke er helt som det skal være. Det kan være et tegn fra kroppen om at du ikke har fået drukket nok, at du har spist noget du ikke kan tåle, at du er forstoppet og dermed forgifter dig selv. Det kan også være stress, for lidt søvn eller en generel anspændthed i kroppen.

Spændingshovedpine

Spændinger i nakke og skuldre kan sagtens være årsag til hovedpine, men når massage og fysioterapi ikke rigtig virker, kan det være fordi spændingstilstanden enten ligger dybere, eller fordi den er gemt et helt andet sted i kroppen end man måske umiddelbart forestillede sig. Det er bl.a. derfor zoneterapien kan være en effektiv behandling, da man via fødderne kan komme til at behandle hele kroppen i én behandling og derved både kan bearbejde fordøjelsen, muskulaturen og nervesystemet.

Tilbage i 1995 udgav Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende Alternativ Behandling rapporten ”Hovedpine og Zoneterapeutisk Behandling”. I denne rapport melder 78 % af de medvirkende klienter, at de enten er blevet helbredt eller godt hjulpet ved zoneterapibehandlingernes afslutning.

Kraftig hovedpine / migræne

Både hovedpine og migræne kan udløses af reaktioner på forskellige fødevare. Derfor er det altid vigtigt at forholde sig til sin kost og hvordan ens fordøjelse generelt har det. Hvis jeg skønner at problemerne kommer fra din fordøjelse, vil jeg som regel tilbyde at vi sammen gennemgår din kost og jeg vil muligvis anbefale nogle urter og kosttilskud.

Overenergi

Hovedpinen kan også opstå pga af et stort indre pres af energi. Energi der søger op og ud og derfor giver et øget tryk i hovedet. Det kan måske godt lyde lidt abstrakt, men det er faktisk ikke så usædvanligt. Det kan handle om uforløste følelser, tanker eller oplevelser, som har brug for at blive bearbejdet. Via den energi der arbejder gennem mig, kan jeg hjælpe dig med mere præcist at finde frem til årsagen og dermed få åbnet op hvor energien er blokeret.

Smertestillende eller ej

Man skønner at tusinder får det værre af migrænemedicin, og det skønnes at op imod 100.000 danskere tager for meget smertestillende medicin, for at bekæmpe deres hovedpine, enten i form af egentlig migrænemedicin eller håndkøbsmedicin eller begge dele i forening. Det kan ende med det man kalder for medicinoverforbrugshovedpine som altså kommer af at kroppen faktisk er blevet forgiftet af medicin. Det kræver en udtrapning af de smertestillende og hjælp til at afgifte kroppen. Zoneterapien kan være en stor støtte i et udtrapningsforløb og samtidig en hjælp til at løse årsagen til hovedpinen.