At frisætte gammel sorg med urter

I næsten 30 år har jeg arbejdet med kinesisk urtemedicin.

Jeg elsker de urter af mange grunde og de har altid været en meget vigtig del af mine behandlinger.

Men først for nylig har jeg på egen krop oplevet, hvor dybt de rent faktisk arbejder på det følelsesmæssige plan.

Jeg har delt mange dybe historier om min rejse og temaer jeg har måtte heale og gennemleve, for at kunne folde den healer ud som jeg er.

Og denne historie er ingen undtagelse. Historien om en gammel sorg.

Det er historien om mig og mænd. Det har mildest talt været svært.

Gennem liv har min erfaring som kvindelig healer været den, at mænd ikke ville have en spirituel kvinde, en der ser ind i mennesker og bevæger deres energier. En kvinde som er dybt forankret i lyset.

Jeg var for mærkelig, for meget - og alene. Så jeg tilpassede mig. Gemte mine evner væk, undertrykte både min healingskraft og det at jeg kunne se. Alt sammen for at blive opfattet som ‘normal’. Og for så at kunne have bare en eller anden form for relation til en mand.

Så nu i dette liv, hvor jeg har knoklet med angsten for at stå ved mig selv og har frisat mine evner dybere og dybere, da bliver jeg igen konfronteret med temaet. Ikke at føle mig værdig til en mand, til en ægte kærlighedsrelation. Sorgen over at skulle gå vejen alene - igen.

Det hele kulminerede i efteråret sidste år og jeg brugte månederne op til jul, på at bearbejde og dykke dybt ned i den gamle sorg.

Jeg oplevede hvordan jeg i et liv i Frankrig, lagde mig til at dø af sorg, over tabet at den mand, den sjæl, som rent faktisk kunne rumme mig. Den ene mand, som jeg i flere liv har været så heldig at møde, været gift med og fået børn med.

Han døde i et sammenstød med den katolske kirke og jeg var så fortvivlet, så ekstremt ulykkelig, at jeg lagde mig til at dø af sorg.

Nu gennemlevede jeg så den samme dybe sorg i dette liv, og jeg mærkede helt konkret, hvordan sorgen pressede mine lunger fuldstændig ekstremt.

I teorien har jeg altid vidst, at sorg er forbundet med lungerne, og jeg har hjulpet et hav af klienter med at frisætte sorg i lungerne, men at mærke det SÅ konkret på egen krop, det var alligevel ekstremt.

Så mens jeg lå under dynen og tudede, og healede historien i det indre, så gik jeg også igang med at tage de urter, som jeg så tit har læst om, kan frisætte gammel sorg i lungerne.

Hver dag havde jeg svært ved at trække vejret. Jeg hev efter vejret og sukkede dybt hele tiden. Ja, jeg følte virkelig at jeg gik og larmede, når jeg forsøgte at få luft. Jeg var alt andet end fri i min vejrtrækning, selv på de dage, hvor jeg sagtens kunne fungere og følte mig nogenlunde OK.

Men Wise Judge som urterformularen hedder, virkede nærmest med det samme.

Jeg tog ca. 40 dråber i lidt vand flere gange dagligt, og indenfor 30 minutter kunne jeg mærke hvordan det lettede i lungerne. Det var faktisk meget markant og ret vildt at mærke, hvordan de urter som jeg har kendt til i så mange år, nu viste deres værd så tydeligt på min egen krop.

Jeg tog urterne hver dag i 2 måneder.

Ærlig talt, så var jeg vildt dårlig til at huske mine vejrtrækningsøvelser, som jeg jo udemærket ved kan bevæge en masse, og jeg fik slet ikke passet min kost, så godt som jeg gerne ville, jeg var helt klart mere til comfort food end en masse grøntsager.

Men pointen er selvfølgelig at urterne virkede!

De hjalp mig igennem et af de dybeste temaer, jeg har gennemlevet her på realiseringsvejen.

Nogle virkelig ekstreme måneder. Heftige på så mange måder, men idag, hvor jeg igen kan trække vejret frit og føler mig frisat fra sorgen, der ser jeg tilbage med kæmpe taknemmelighed på de urter. Og på procesessen som helhed.

En ting er at urtemedicin kan hjælpe med at rense en lever, afgifte en tarm og nære blodet, men at de så direkte kan hjælpe med at frisætte, åbne og bevæge gamle følelser, det er alligevel stort at mærke så direkte.

Det er også af respekt for planterne, for min dybe erfaring med urter gennem mange liv, at de måtte med i min nye tatovering.

En tatovering der netop er med til at sætte punktum for en tid, hvor jeg ikke turde være mig. Bange for at stå ved healeren i mig. Bange for at være for meget, for spirituel, for underlig.

Men jeg ER hende der dykker dybt ned i menneskers temaer, traumer og historier. Hende der ser altings sammenhæng og hjælper mennesker med at helbrede krop, følelser og tanker - på samme måde som jeg helbreder mig selv.

Kærligst

𝗜𝘀𝗮𝗯𝗲𝗹𝗹

𝘓𝘺𝘴𝘦𝘵𝘴 𝘩𝘦𝘭𝘣𝘳𝘦𝘥𝘦𝘳

Næste
Næste

Dem og os