Amning

At amme er ikke altid så lige til, som du måske havde forestillet dig.

Faktisk er det meget normalt at have problemer med at få rigtig gang i amningen. Er det heller ikke helt lykkedes for dig endnu, skal du endelig ikke fortvivle. Der er rig mulighed for at få gang i amningen med zoneterapi. Zoneterapien kan nemlig hjælpe med at cirkulere blod og lymfe og får dermed mælken til, lettere at løbe til. Desuden vil alle kroppens organer få et ”energiløft”, der ligeledes vil hjælpe hele kroppen i gang, efter en krævende fødsel.

Der er altid noget at gøre

Uanset hvad grunden til startvanskelighederne har måttet være, er der som regel hjælp at hente til din amning.

Jeg kan hjælpe dig hvis du ikke føler, at du har fået den helt rigtige vejledning og er i tvivl om du gør det rigtige. Måske har fødslen været så hård at det nu går ud over din mælkeproduktion. Måske har din baby bidt hul på dine brystvorter og du har måtte holde pause med at amme. Er dit barn født for tidligt, har han måske startet sit liv med sonde eller flaske og har nu lidt svært ved at vænne sig til brystet.

Et lille nyfødt barn er stadig efter opholdet i livmoderen i en tæt symbiose med moderen. Det kan genkende hendes stemme, hendes krop, hendes lugte og hendes følelser. Som nybagt mor er du sikkert både træt, ked af det og opgivende overfor amningen og det mærker barnet straks. Derfor er det vigtigt at du holder humøret højt og lader barnet mærke at det her, skal nok gå.

Modermælken bliver dannet udfra det blod du har i kroppen. Hvis blodet er svagt, eller du har en lav blodprocent kan mælkeproduktionen være lav. Jerntilskud virker desværre sjældent alene i denne situation. Men med zoneterapi, kost og urter kan jeg styrke din blodkvalitet således at både din energi og din mælkeproduktion øges markant.

Læs også Kolik