Candida

Candida albicans

Candida er desværre gået hen og blevet en meget almindeligt lidelse. Og lidelse det kan vi roligt kalde det. For svamp i kroppen giver nogle meget ubehagelige symptomer. Man kan føle sig evigt oppustet, træt og uoplagt, og mange kvinder får svamp i skeden eller blærebetændelse adskillige gange eller måske svamp i huden. Symptomerne er mange og spænder vidt – over astma til fordøjelses- og hudproblemer.

Candida albicans er den mest almindelige svampeinfektion vi kender. Svampen er naturligt tilstede i både tarmen og skeden, men hvis den sunde tarmflora ødelægges, kan svampen begynde at vokse og skabe problemer. Candida udløses ofte af dårlig kost (for stor indtagelse af sukker), penicillin, graviditet, stress, diabetes, cortisonpræparater eller p-piller men den grundlæggende årsag til at det er så svært at slippe af med igen, er en helt anden.

Hvad skal der til?

Måske har du hørt, at du bør gå på candidakur – eller måske har du allerede forsøgt dig med at undgå sukker eller du har taget forskellige kosttilskud. Det er bestemt altid en god idé at ændre på sin kost, men det er vigtigt præcis at vide hvad der er den rigtige kost for DIG. Der vil nemlig aldrig være én bestemt kostplan der virker for alle mennesker med candida og det er fordi candidaen i sig selv faktisk ikke er problemet.

Problemet er at dit immunforsvar er blevet så svækket at det simpelthen ikke er i stand til at bekæmpe candidaen. Og netop derfor er der mange mennesker der ikke har den store succes med diverse candidakure. Candidaen er muligvis under kontrol mens de er på den skrappe diæt, men så snart de slipper den igen, er candidaen tilbage. Den eneste holdbare løsning på problemet vil altid være at du genopretter dit immunsystem. Det gør du på 3 måder:

Zoneterapi, individuel kostrådgivning og kosttilskud

Kosten spiller en stor rolle. Du kan nemlig kun slippe af med candida ved at spise en kost der styrker din krop og ikke svækker den. Så at undgå sukker og hvidt mel er vigtigt for alle. Men det er samtidig nødvendigt at sætte målrettet ind på de organer der kan være svækkede. Kostplan og kosttilskud tilpasses altså individuelt.  På den måde får du en diæt der styrker og opbygger din krop.

Zoneterapi styrker dit immunforsvar

Fordi det er så essentielt at styrke immunforsvaret er det vigtigt at inddrage zoneterapien i kampen mod svampen. Zoneterapi er nemlig en genial behandlingsform til styrkelse af kroppen som helhed. Alle organer får forbedret energigennemstrømning og stressniveauet i kroppen sænkes betydeligt, hvilket er vigtigt for et stærkt immunforsvar. Når energien i kroppen øges vil din krop også blive bedre til at afgifte sig selv for svampen.

Jeg coacher dig igennem hele forløbet, så de livsstilsændringer du skal foretage bliver så overskuelige for dig som muligt.