Fordøjelse

Mange fordøjelsesproblemer kan lindres eller helt afhjælpes med zoneterapi.

Zoneterapi er nok den behandlingsform der er mest berømt for at have en positiv effekt på fordøjelsesproblemer. Forskning har vist at zoneterapi er effektiv ved bl.a irriteret tyktarm, colitis ulcerosa, mavesår, candida og kronisk forstoppelse.

Balance i maven

Zoneterapi kan både aktivere eller berolige de organer der er involveret i fordøjelsen. Med zoneterapi sker der nemlig en afbalancering af din krop. Har du tynd mave vil der komme mere ro i maven og er du forstoppet, vil du opleve at der kommer mere gang i maven. Man kan sige at zoneterapien hjælper din krop med at behandle sig selv.

Du kan få hjælp med:

  • Irriteret tyktarm
  • mavesår
  • mavesmerter
  • forstoppelse
  • diarré
  • kramper i endetarmen
  • oppustethed
  • colitis og chron

Din kost er vigtig

Problemer med at fordøje og optage føde er årsag til adskillige symptomer og sygdomme i hele kroppen, både alvorlige og mindre alvorlige. Derfor er det virkelig vigtigt at du kombinere zoneterapi behandlingen med den helt rigtige kost.

Kost er et spændende emne der diskuteres meget, og der skrives hele tiden nye bøger om nye kostretninger. Det kan være svært at gennemskue hvad man skal vælge, men som hovedregel er det vigtigt at gøre sig klart at der ikke findes nogen mirakelkur. Sunde og helbredende kostvaner kræver først og fremmest at man tager en beslutning om at tingene skal ændres. Derefter går man enten gradvist eller drastisk i gang med en kostomlægning alt efter hvad man er klar til. Jeg coacher dig gennem hele processen og udfærdiger en kostplan og eventuelle kosttilskud, der er tilpasset din krop og dit tempo.

Maven, hjernen og nervesystemet

Udover kosten har dine tanker og evt. stress ligeledes en stor indflydelse på vores fordøjelse. De fleste kender eksamenssituationen hvor man render på toilettet konstant af ren nervøsitet – et klart bevis på at vores følelser er tæt forbundet med vores fordøjelse. I daglig tale forbinder vi også tit vores følelser med maven f.eks.: ”at have sommerfugle i maven” ”at have en god mavefornemmelse” osv. Det er muligvis denne sammenhæng der gør at zoneterapien har så positiv en effekt på fordøjelsen.