Hudproblemer

En kur mod hudproblemer

Min metode består af en kombination af zoneterapi, kostændringer og udrensende urter og kosttilskud, alt efter problemets størrelse og art. Jeg hjælper og coacher dig igennem hele forløbet, på vej mod smuk og klar hud. Hudproblemer som acne, udslæt, rosacea eller bylder, er desværre altid et tegn på at dine organer er svækkede. Det betyder at din krop har vanskeligt ved at neutralisere og komme af med giftstoffer. Zoneterapien kan hjælpe dig med at rense ud i kroppen og aktivere dine organer, så de arbejder meget mere optimalt med at detoxe din hud og hele dig.

Hvad kan årsagen være til at huden ‘flipper ud’?

Overordnet set kan man sige, at når kroppen ikke er i stand til at afgifte sig selv gennem dets fortrukne kanaler som blæren, lunger og tarme, så vil den deponere giftstofferne i huden, som et alternativt afgiftningsorgan.Hede og toksiner ophober sig i blodet og udvikler sig til en inflammatorisk tilstand som kroppen ikke kan skille sig af med på normal vis. Når et vist niveau er nået, vil kroppen muligvis prøve at opbevare disse giftstoffer i form af små knuder eller cyster, eller kroppen vil forsøge at slippe af med giftstofferne ved at danne små bumser, bylder eller revner der tillader blodet at udrense sig selv gennem huden. Men huden er ikke noget effektivt organ for udskillelse, hvilket er grunden til at inflammation, puds, ømhed og kløe ofte er det uheldige resultat af hudens klodsede forsøg på at løfte kroppens afgiftningsbyrde.

Hvorfor er kosten vigtig?

Hudens vitalitet er knyttet til lungerne, der igen står i tæt forbindelse med tyktarmen, og derfor er fordøjelsen en meget vigtig faktor i alle hudproblemer. Har du spist for meget junkfood i en periode, så har du sikkert også lagt mærke til at det påvirkede din hud negativt. Du er hvad du spiser – og det kan ses! En allergisk reaktion på f.eks. gluten eller laktose kan også give en masse uheldige reaktioner i fordøjelsen og dernæst vise sig i huden. Eller du kan have hudproblemer som en konsekvens af reaktioner på f.eks. medicin, infektioner eller overdreven udsættelse for syntetiske forbindelser.

Spiller hormonerne en rolle?

Ja, men på en mere indirekte måde end de fleste måske forestiller sig. Man kan sige at hvis du er en dårlig afgifter, så afgifter du heller ikke de brugte hormoner som hele tiden dannes i din krop. Kroppen producere og bruger konstant hormoner til mange forskellige  processer og når et hormon har gjort det det skal, vil en del af det være affald og skal udskilles igen via leveren. Hvis din lever i forvejen har det hårdt, vil det øgede pres der er på hormonsystemet f.eks. op til menstruation ofte kunne ses i huden, som en forværring af hudproblemerne. Årsagen er altså ikke umiddelbart rod i hormonerne, men en mere grundlæggende ubalance omkring udskillelse og fordøjelse.

Hudpleje

Husk når du bruger sæbe, shampoo, bodylotion, parfume, deodoranter, make-up og lign., så bør du undgå de produkter der indeholder opløsningsmidler og syntetiske tilsætningsstoffer, idet de optages direkte i blodbanen via huden og dermed griber forstyrrende ind i dit immunsystem. Selv såkaldte ”naturlige” produkter indeholder ofte en eller anden form for kemi. Egentlig burde vi ikke smøre noget på vores hud, som vi ikke også ville spise.

Hvor hurtigt kan jeg se resultater?

Det er meget individuelt hvad der skal til og hvor hurtigt man ser resultater. Men da al blodet i din krop er 3 måneder om at blive udskiftet fuldstændig, skal du ikke forvente en fuldstændig opheling af huden før der er gået 3 måneder og for nogle kan der godt gå lidt længere tid, men gudskelov kan man altid se en forbedring inden da, der gør at det ikke er spor svært at fortsætte.  Al forandring kan være svær og derfor er støtte og opbakning altid en vigtig del af processen. Den får du naturligvis af mig.