Uregelmæssig cyklus

Uregelmæssig menstruation/cyklus

At have uregelmæssig menstruation er altid et tegn fra kroppen om, at noget ikke er helt som det skal være. Det er helt naturligt og normalt at der kan være lidt uregelmæssigheder en gang i mellem, men hvis du måned efter måned oplever at kroppen er ude ‘af’sync’, så er det klogt at få gjort noget ved det. Kvindens hormonsystem er nemlig meget sensitivt og dermed modtageligt overfor behandling. Tænk f.eks. på hvordan kvinder der arbejder sammen eller bor sammen, kan begynde at menstruere samtidig. Det siger noget om hvor påvirkelige vores kroppen rent faktisk er. 

P-piller og hormonspiral er sjældent en god løsning

Jeg er stor tilhænger af, at vi som kvinder tillader os at mærke vores krop og lytte til dens signaler. Desværre råder mange læger kvinder til at tage p-piller for at slippe for cyklus-problemerne. Men p-piller ‘lægger låg på’ en kvindes naturlige cyklus og ‘slukker’ samtidig fuldstændig for muligheden for at vende tilbage til en normal og sund menstruationscyklus. De kunstige østrogener er så kraftige, at de altid vil ‘overrule’ din egen krops naturlige hormoner, hvilket også betyder at den dag du slipper p-pillerne eller hormon-spiralen igen – ja, så har du sandsynligvis stadigvæk problemet.

Hvad er uregelmæssig menstruation

Nogle af de mest almindelige uregelmæssigheder i cyklus er:

Tidlige menstruationer
Sene menstruationer
Stærke menstruationer
Sparsomme menstruationer
Smertefulde menstruationer
Blødninger mellem menstruationerne
Ingen menstruationer
Styrt og pletblødning
Pre Menstruelt Syndrom (PMS)
Tidlig el. sen menopause


En almindelig cyklus

En almindelig cyklus varer ca. 28 dage. Et par dage fra eller til er stadig helt naturligt. Men måske oplever du at din cyklus er helt nede på 21 dage, eller måske går der mere end 35 dage i mellem du har menstruation. Måske bløder du på ægløsningstidspunktet eller måske springer du en hel cyklus over. Uanset hvad problemet er, så er zoneterapi en meget effektiv behandlingsform til stort set alle former for menstruationsproblemer.

Menstruationssmerter

Mange kvinder tror fejlagtigt at det at have smerter i forbindelse med menstruationen er helt naturligt. Det er helt sikkert meget normalt, men bestemt ikke noget sundhedstegn. Mange, også helt unge kvinder, ser sig nødsaget til at tage p-piller for at komme smerterne til livs. Det er dog helt unødvendigt at fylde kroppen med kunstige hormoner, sålænge der findes naturlige og effektive løsninger som zoneterapi.

Hvis du gerne vil være gravid

Ønsker du at få børn, er det altid vigtigt at forsøge at få så normal en cyklus som muligt, for at optimere chancerne for at blive gravid.