Urter og Kosttilskud

Rådgivning omkring kosttilskud og kinesisk urtemedicin

I et behandlingsforløb er det almindeligt at jeg – udfra dine behov og symptomer – anbefaler urter og/eller kosttilskud, for at støttte og speede din helbredelses-process op. Tager du tilskud i forvejen, og er du i tvivl om de er de rigtige, er du altid velkommen til at tage dem med, så kigger vi på det sammen. Jeg anbefaler altid mærker af god optagelighed og bedste kvalitet.

Kinesisk urtemedicin

Kinesiske urter kan noget helt specielt. Kineserne har flere tusinde års erfaring i at sammensætte urter, så de adressere diverse symptomer meget specifikt. F.eks. om det skal udrense hede/feber i og omkring underlivet eller opløse slim og kulde i lungerne. De formularer jeg arbejder med og anbefaler importeres fra K’an Herb Company i Californien, som er USA’s største producenter af urtemedicin. Alle produkter testes for tungmetaller, pesticidrester og andre skadelige stoffer af to uafhængige laboratorier inden produktion. Dermed er der optimal sikkerhed omkring produkterne, som desuden produceres efter højeste GMP standarder (Good Manufacturing Proces) og under kontrol af FDA (den amerikanske fødevarestyrelse).

Sådan får du det optimale ud af urterne:

  • Tag urterne 30-60 min. væk fra måltider
  • For at undgå alkoholen i urterne, kan du overhælde dem med kogende vand, så alkoholen fordamper. Lad stå ½ time.
  • Jeg anbefaler kun flydende ekstrakter, da de er nemme at blande og optages nemt.

Dosering af de kinesiske urter:

Standard dosis er 20 dråber 2  x daglig, men kan variere, så følg altid den anvsining jeg har givet dig i konsultationen.

Ofte stillede spørgsmål:

Der er noget galt med pipetten, dråberne vil ikke komme ud’
Det er højst sandsynligt urter, som har samlet sig i spidsen. Stik spidsen af pipetten ned i en kop med kogende vand og pump et par gange, til det løsner sig.

‘Må jeg blande de forskellige urteformularer?’
Ja, det må du gerne. Det er ikke homøopati. Men bland som udgangspunkt kun de urter jeg har anbefalet. Og spørg altid en xtra gang hvis du bliver i tvivl. Nogle urter er til akut brug og andre mere kontitutionell brug.