Mellemørebetændelse

Mellemørebetændelse

Zoneterapi har hjulpet rigtig mange børn af med mellemørebetændelse og væske i mellemøret. Grunden til at zoneterapi er så effektivt er, at behandlingen både virker udrensende på den slim og væske, der har hobet sig op i mellemøret, og samtidig forebygger at infektionen kommer igen. Dit barns fordøjelsessystem vil typisk være belastet, og derfor lægger jeg altid stor vægt på at styrke fordøjelsessystemet i mine behandlinger. Der ses typisk en bedring indenfor 5 behandlinger. Behandlingen varer ca. 30 min.

Mellemørebetændelse er et stigende problem

Det stigende antal børn med øreproblemer er en stadig større udfordring. Rigtig mange børn får i dag får indlagt dræn i trommehinden. Det kræver fuld bedøvelse, hvilket mange forældre ser som en sidste udvej, og derfor kommer zoneterapien ofte ind som et sundt alternativ. Væske i mellemøret ses typisk efter en mellemørebetændelse, men det kan også komme snigende, med svage symptomer som f.eks. sproglige problemer.

Hvad kan årsagen være?

Årsagen til mellemørebetændelse kan skyldes flere ting. Det kan f.eks. være en slags allergisk reaktion. Mælk viser sig ofte som den store synder. Ved at fjerne mælken fra barnets kost forsvinder 50 % af de symptomer der kendetegner ørebørn. Nogle af årsagerne til at barnet ikke tåler mælk, kan formodentlig henskrives til forarbejdningen af mælken. Homogeniseringen splitter nemlig fedtmolekylet, så det uhindret kan passere cellemembranen, der så optager unødigt mange mættede fedtsyrer. Et andet problem kan være at mælkeproteinet ligger, og blokerer for optagelse af andre næringsstoffer i tyndtarmen. I den kinesiske medicin er man overbevist om, at komælk har en slimdannede effekt, der giver grobund for bakterier.

 

Sine er mor til Solveig på 6 år. Sine skriver til mig:

Du havde jo ret. Ørelægen sagde, at der kun var et ganske lille bitte – virkelig lille – undertryk tilbage på højre øre, men ingen væske, ingen problemer med hørelsen eller noget som helst andet! Det er simpelthen fantastisk! Tusind tak – vi kom faktisk med meget væske, rigtig dårlig hørelse, rigtig meget snorken og søvnapnø for blot 4 gange siden… Tusind tak.
Sine Grumløse